Vadeko Préfab zet groeistrategie door met overname Notebomer Houtconstructie

Winsum (Fr.) – Vadeko Préfab, specialist in duurzame prefab houtskeletbouwconstructies (“HSB”), neemt branchegenoot Notebomer Houtconstructie over. Met de overname versterkt Vadeko zijn positie als producent van prefab HSB elementen. De activiteiten van Notebomer Houtconstructie sluiten naadloos aan bij Vadeko, dat 100 procent van de aandelen overneemt.

Schaalvergroting
Door de overname neemt de productiecapaciteit van Vadeko toe met nog eens ca. 60.000 m2 aan HSB-producten op jaarbasis. “Om de toenemende vraag uit de markt te kunnen beantwoorden is verdere industrialisatie en automatisering noodzakelijk,  daar is schaalvergroting een belangrijk onderdeel van”, luidt de visie en strategie van Vadeko. De groep heeft in de nieuwe omvang ruim 125 medewerkers met  een jaaromzet van + € 20 miljoen. De totale productiecapaciteit zal door verdere automatisering en uitbreiding de komende jaren goeien van ca. 250.000 m2 elementen naar  ruim 300.000 m2.

Klanten
Prefab houtskeletbouwelementen bieden aanzienlijke voordelen ten opzichte van conventionele bouwmethoden op het gebied van onder anderen duurzaamheid, hernieuwbaarheid en bouwsnelheden.
Zowel Notebomer als Vadeko leveren kwalitatief hoogwaardige elementen. Kwaliteit en goede ontzorging van de klant staan nu en in de toekomst hoog in het vaandel . Door de schaalvergroting is Vadeko ook beter in staat schommelingen in de planning vanuit vraag en capaciteit  op te vangen. Op deze manier vormt men nog een stabielere basis voor haar klanten.

Mark Timmer, Algemeen Directeur van Vadeko Préfab: “Beide bedrijven zijn op meerdere aspecten al erg goed doorontwikkeld, en vullen elkaar prima aan om optimaal gebruik te kunnen maken van elkaars sterke punten. Zowel op commercieel gebied, machinepark en qua automatisering zijn er veel synergievoordelen te behalen. Ook op het gebied van efficiency  verwacht ik dat de bedrijven heel goed bij elkaar passen en dat dit zal leiden tot een toename in productiviteit, mede doordat ook Notebomer Houtconstructie beschikt over een trouwe en loyale groep personeelsleden.”

Johan Notebomer, DGA van Notebomer Houtconstructie: “Ons bedrijf is klaar voor de volgende fase, verdere groei en ontwikkeling. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de directie van Vadeko in staat is het bedrijf verder te laten groeien en ontwikkelen. Graag draag ik het stokje aan hen over. Ik blijf actief betrokken bij het bedrijf en kijk er naar uit om vanuit een andere rol mijn  bijdrage te mogen leveren aan deze verdere groei en ontwikkeling.”

Over Vadeko Préfab:
Vadeko is een specialist in het ontwerpen, produceren, transporteren en monteren van duurzame en kostenefficiënte prefab houtskeletbouwconstructies met een compleet productaanbod van dakelementen tot en met complete HSB-casco’s voor woningen.

www.vadeko.nl

Over Notebomer Houtconstructie:
Notebomer Houtconstructie is in 1997 opgericht door Johan Notebomer en is in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een gerenommeerde partij op het gebied van houtskeletbouw elementen.


Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met directiesecretaresse Reina Loonstra – van der Veen van Vadeko, telefoon 0517 342255