Prefab met een pré

Vadeko is dé duurzame en efficiënte specialist in prefab houtskeletbouwconstructies met een meerwaarde. Wij leveren HSB-elementen waardoor het werk op de bouwplaats sneller en makkelijker verloopt. Prefab-constructies die niet alleen financieel voordeliger zijn ten opzichte van traditionele bouw, maar ook een gunstigere positie op de CO2-ladder opleveren. Want houtskeletbouw is duurzaam en met inzet van weinig energie eenvoudig recyclebaar. Naar dit soort meerwaarde zijn wij altijd op zoek. Prefab met een Pré noemen wij dat.

Vadeko fabriceert complete houtskeletconstructies, gevelelementen en scharnierkappen op maat. We produceren elementen met slimme details. Hierbij staat de verdere verwerking van de elementen en het eindresultaat voorop. Slimme oplossingen en detaillering die zich terugverdienen op de bouwplaats door snellere en betere verwerking van aansluitende bouwdelen. En wat we heel graag doen, is met u meedenken; wat heeft ú nodig. Want ook dat is de pré van prefab. Wilt u complete bouwpakketten met montage-instructies of heeft u liever dat wij monteren? Heeft u een hele serie afwijkende prefab-constructies nodig? Vadeko is de ideale partner om uw project tot een succes te maken. Neem contact met ons op en wij informeren u over de kwaliteit, het comfort, de tijdswinst en de financiële voordelen van onze houtskeletbouw.

Vadeko Winsum
Vadeko Winsum is ontstaan uit Vadeko Houtconstructies B.V., opgericht in 1989 en Domestic Prefab Houtconstructies B.V., opgericht in 2007. Sinds 2015 zijn beide bedrijven samengevoegd tot Vadeko onder leiding van de huidige directie.
Bij de vestiging Vadeko Winsum zijn ca. 100 medewerkers werkzaam.
De productiecapaciteit bedraagt ruim 200.000m2 HSB-elementen per jaar.

Vadeko Marum
Is opgericht in 1997. In 2022 is Notebomer Houtconstructie notebomer logoovergenomen door Vadeko en gaat sindsdien verder onder de handelsnaam Vadeko Marum.
Bij de vestiging Vadeko Marum zijn ca. 25 medewerkers werkzaam.
De productiecapaciteit is ruim 50.000m2 elementen per jaar.

Vadeko Montage         
Vadeko Montage kent zijn oorsprong vanuit de montagewerkzaamheden van Vadeko Houtconstructies B.V. en heeft al ruim 20 jaar ervaring met de montage van HSB-elementen.
Bij Vadeko Montage zijn eigen medewerkers werkzaam, en wordt aangevuld met diverse externe montagebedrijven en ZZP-ers. Gemiddeld zijn er ca. 20 mensen actief voor de uitvoering van de montagewerkzaamheden.

Onze producten

 • Complete houtskeletbouwwoningen
 • Recreatiewoningen
 • HSB constructies voor kantoren scholen en overige utiliteitsbouw.
 • Scharnierkappen – dakelementen, voor zowel enkelschalige als projectmatige bouwprojecten.
 • Complexe constructies als ronde daken en gevels en dergelijke.
 • Gevelelementen en binnenspouwbladen
 • Prefab optoppingen
 • Dakkapellen
 • Binnenwanden
 • Vloeren en platdakelementen.
 • Passief huis/elementenbouw

Certificaten

Natuurlijk zijn al onze houtdelen en constructies voorzien van certificaten:

 • Gevelelementen    21038-16 KOMO
 • Dakelementen    21039-16 KOMO
 • Houtskeletbouw    21059-16 KOMO
 • FSC® SKH-COC-000469

Wij doen het zo

Ook in de samenwerking op de bouwplaats zijn wij voortdurend op zoek naar meerwaarde. De meerwaarde die Vadeko kan leveren aan de opdrachtgever en eindgebruiker. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat het werk op de bouwplaats sneller, makkelijk en kwalitatief beter verloopt? Het begint uiteraard met het samen vroegtijdig doorspreken van het project. Dat kan bij de bouw veel winst opleveren.

Vadeko gaat voor duurzaam

Duurzaam bouwen staat voor meer dan alleen de bouwmethode die gebruik maakt van duurzame materialen. Bij duurzaam bouwen is er sprake van een evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. Vadeko loopt graag voorop in de ontwikkeling van duurzaam bouwen en daarmee energiezuinige en duurzame gebouwen en woningen te kunnen leveren. Houtskeletbouw heeft de toekomst in duurzaam bouwen.

Onze mensen, onze kracht

Niet alleen wij, maar ook op de bouwplaats wordt steeds meer gezocht naar de meerwaarde die ontstaat uit nauwere samenwerking tussen partijen. Samenwerking om op efficiëntere wijze te komen tot de beste oplossingen. Dit zorgt ervoor dat rollen in het ontwerp- en bouwproces steeds meer veranderen: de aannemer verandert van ‘bouwer’ in ‘begeleider’. Vadeko wordt steeds vaker ingeschakeld voor de montage van onze houtskeletbouwelementen, ongeacht de aard en omvang van uw project.