Vadeko gaat voor duurzaam

Duurzaam bouwen staat voor meer dan alleen de bouwmethode die gebruik maakt van duurzame materialen. Bij duurzaam bouwen is er sprake van een evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. Vadeko loopt graag voorop in de ontwikkeling van duurzaam bouwen en daarmee energiezuinige en duurzame gebouwen en woningen te kunnen leveren. Houtskeletbouw heeft de toekomst in duurzaam bouwen.

Vadeko maakt waar mogelijk gebruik van duurzame en volledig recyclebare materialen. Hout is relatief licht van gewicht, sterk en biedt de architect veel vrijheid in zijn ontwerpen. Dat maakt het mogelijk om elementen prefab te fabriceren en gemakkelijk te transporteren naar de bouwplaats. Ons unieke transportsysteem - we hebben het transport van ons materiaal in eigen beheer - bespaart ons veel tijd in het logistieke proces en zorgt voor een besparing in de CO2-uitstoot. Door onze doelstelling op efficiënte fabricage, bijvoorbeeld door te sturen op een zo laag mogelijke afvalproductie, wordt ook veel energie bespaard.

Het gecertificeerd hout dat wij gebruiken zorgt voor een lager energieverbruik door de hoge isolatiewaarde, heeft uitstekende geluid- en brandwerende eigenschappen en geeft het ideale woonklimaat in een gezondere leefomgeving. Voldoende reden om voor houtskeletbouw van Vadeko te kiezen. Wilt u weten hoe wij úw project duurzamer kunnen maken? Neem dan contact met ons op.

Prefab met een pré

Vadeko is dé duurzame en efficiënte specialist in prefab houtskeletbouwconstructies met een meerwaarde. Wij leveren HSB-elementen waardoor het werk op de bouwplaats sneller en makkelijker verloopt. Prefab-constructies die niet alleen financieel voordeliger zijn ten opzichte van traditionele bouw, maar ook een gunstigere positie op de CO2-ladder opleveren. Want houtskeletbouw is duurzaam en met inzet van weinig energie eenvoudig recyclebaar. Naar dit soort meerwaarde zijn wij altijd op zoek. Prefab met een Pré noemen wij dat.

Wij doen het zo

Ook in de samenwerking op de bouwplaats zijn wij voortdurend op zoek naar meerwaarde. De meerwaarde die Vadeko kan leveren aan de opdrachtgever en eindgebruiker. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat het werk op de bouwplaats sneller, makkelijk en kwalitatief beter verloopt? Het begint uiteraard met het samen vroegtijdig doorspreken van het project. Dat kan bij de bouw veel winst opleveren.

Onze mensen, onze kracht

Niet alleen wij, maar ook op de bouwplaats wordt steeds meer gezocht naar de meerwaarde die ontstaat uit nauwere samenwerking tussen partijen. Samenwerking om op efficiëntere wijze te komen tot de beste oplossingen. Dit zorgt ervoor dat rollen in het ontwerp- en bouwproces steeds meer veranderen: de aannemer verandert van ‘bouwer’ in ‘begeleider’. Vadeko wordt steeds vaker ingeschakeld voor de montage van onze houtskeletbouwelementen, ongeacht de aard en omvang van uw project.